Борисов: Посъветвах Заев да не си подава оставката

11:10, 18 окт 19 / Политика 25 2754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко пъти през нощта и след Съвета говорих със Зоран Заев. Съветът ми към него беше да не си подава оставката, защото е свършил много работа и има още много какво да се направи. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел след като европейските лидери не постигнаха съгласие за разширяването на ЕС, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. „Часове говорихме с него. Те са емоционални, положиха много усилия. Никоя държава не си е сменяла името“, коментира той.

Европейските лидери без единодушие по разширяването на ЕС на Балканите

Нищо за Северна Македония и Албания не е приключило, просто е отложено“, посочи премиерът. „Отчетена беше огромната работа, която са свършили, Договорът за добросъседство, Преспанското споразумение, както и усилията в Албания в съдебната реформа“, допълни Борисов, но изтъкна, че има безспорен страх от разширяването.

„Нашата подкрепа винаги са я имали. Комисиите, които решават спорните въпроси в историята, имат не малко време, 6-7 месеца, да ги завършат. За да бъдат в България спокойни, че този път, който се дава на Северна Македония и Албания, няма да е в наш ущърб“, заяви министър- председателят.

Попитан защо Франция и други страни спират Северна Македония и Албания по пътя им към ЕС, Борисов каза: „Всяка държава има своите логики, не бих искал да говоря от името нито на Франция, нито на Холандия, нито на която и да било държава. Никой не е казал „не“. Всеки казва добре, но да се подготвят максимално, за да нямаме после проблеми“.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама