Каракачанов: Историческата ни комисия се върна без никакъв резултат

12:50, 18 окт 19 / Политика 25 1762 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Историческата ни комисия се върна без никакъв резултат. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Съвместният орган има за задача да разреши спорните исторически моменти между България и Северна Македония. Последното заседание се проведе преди два дни в Охрид.

„Нещата не вървят, както трябва в Скопие, и Франция изрази своята позиция. Политиците в Скопие имат шанс да се поправят. Историческата комисия се прибра без никакъв резултат. Това, което научих от част от членовете на нашата комисия, е съвсем умишлено тупане на топката, демонстративно напускане на залата“, обясни Каракачанов.

„Така няма да стане, но като не са го разбрали - по-лошо за тях“, посочи той, като добави, че ако Северна Македония не изпълни изискванията, които страната ни е поставила, ще стои в антрето на ЕС. „Чувам разни гласове - дайте да не сме толкова лоши, да бъдем благородни. Защо помагаме на Сърбия и Русия. Това са глупави аргументи. България няма какво да се съобразява ни с Америка, ни със Сърбия, ни с Русия. Ние имаме проблеми, които трябва да решим“, заяви той.

Каракачанов: Северна Македония ще стои в антрето и ще чака, ако въпросът за Гоце Делчев не бъде решен

Военният министър припомни, че преди 5 дни македонският премиер Зоран Заев е дал инструкции на комисията да работи бързо и стегнато, а самата комисия два дни по-късно „тупа топката и шикалкави“. Или не го слушат, или някой лъже“, смята Каракачанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама