Фандъкова: Подготвяме ремонта на бул. „Ал. Стамболийски“ с трамвайното трасе

15:56, 18 окт 19 25 1892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подготвяме проект за основен ремонт на бул. „Ал. Стамболийски“ заедно с трамвайното трасе. Работата може да започне през 2020-2021 г. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с гражданите в район „Красна поляна“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На срещата присъства и кандидатът за кмет на района Иван Чакъров, както и Ботьо Ботев – кандидат за общински съветник от листата на коалиция ГЕРБ-СДС.

Йорданка Фандъкова посочи, че през 2020 г. започва и цялостният ремонт на трасето на трамвай №5 от Съдебната палата до „Княжево“. „Заедно с новия релсов път ще изградим и изцяло нов линеен парк по бул. „Македония“, каза тя и припомни, че в последните години са ремонтирани над 16 км трамвайни трасета.

Фандъкова: Ограничаваме презастрояването между сградите

„Предвиждаме ново трамвайно трасе с разширението на бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Цар Борис III“ и бул. „Черни връх“. Планираме и проучване за продължаване на трасето по бул. „Филип Кутев“ сред разширението, по бул. „Г. М. Димитров“ до метростанция „Г.М. Димитров“ – по бул. „Св. Кл. Охридски“ към УНСС и връзка с бъдещата станция на метрото в Студентски град“, обясни Фандъкова.

Ново обособено трамвайно трасе се предвижда и от Духовната семинария до Зоопарка в съществуващия сервитут по бул. „Симеоновско шосе“. Това трасе ще свързва метростанция „Стадион „Васил Левски“ със Зоопарка и ще дава бърза транспортна връзка на кв. „Витоша“ и кв. „Дианабад“.

Фандъкова посети нова детска площадка в район „Красна поляна“. През последните години в района са изградени 23 площадки и 3 паркинга. Предвижда се изграждането на нови паркинги и облагородяване на междублокови пространства. Продължава работа по поетапно премахване на Виетнамските общежития.

Във връзка с изпълнение на мерки за подобряване на въздуха Йорданка Фандъкова посочи, че район „Красна поляна“ е включен в програмата за поставяне на филтри. Пилотно са поставени 35 филтъра, а до края на ноември се предвижда да бъдат монтирани още 150.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама