Женският пазар отново е домакин на фермерски пазар "Пендара"

07:30, 19 окт 19 25 2549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И тази събота Женски пазар ще бъде домакин на фермерски пазар "Пендара", в който ще участват повече от 50 производители и занаятчии.

Те ще бъдат разделени в три продуктови зони – „Плодове и зеленчуци“, „Млечни и месни“ и „Други храни и напитки“, които ще бъде разположени на  Женски пазар в пространството между улиците „Симеон“ и „Кирил и Методий”. 

Фермерският пазар "Пендара" се провежда всяка събота от 10.00 до 17.00 часа на Женски пазар и е с амбицията да стане устойчивият, по място и време на провеждане, фермерски пазар на столицата.

Организатори са Фондация „LocalFood.bg“ и „Пазари Възраждане“ ЕАД. Подкрепят се стартиращи български фермери и занаятчии, фокусът е върху нови производители и продукти, кулинарни демонстрации и щандове на основата на националното ни гастрономическо наследство.

Тази събота кулинарната демонстрация, започва отново в 11.00 часа на кулинарната сцена и ще представи  чипровска баница и врачанска лютика, така, както ги приготвят на земята на турлаците.

Чаровната Мая Ангелова от Чипровци, която е една от първите регистрирани малки производители на домашни сладка у нас ще покаже как сами да си разточим кори за чипровска баница и какви са кулинарните тънкости при приготвянето на тази традиционна, но не особено позната рецепта.


Във втората част от демонстрацията Мая ще покаже как да си приготвим лютика, разядка, характерна за врачанския край. Там на място ще я опитаме със сирене, боб и с пиле, и ще видим как се приготвя.
А след демонстрацията, ще можем да се насладим на чудните мекички на Мая с нейните сладка от диви плодове, приготвени по стари рецепти в нейният цех в село Превала.

Още подробности ще откриете на страницата ни във "Фейсбук" на Фермерски пазар Пендара на Женски пазар тук.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама