Продължава доставката на бюлетините за местния вот

09:03, 19 окт 19 25 1815 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава транспортирането на бюлетините за предстоящия на 27 октомври местен вот от София към населените места в страната.

„Днес за трети пореден ден съпровождаме и охраняваме моторните превозни средства, които транспортират изборните книжа и бюлетини към областните центрове на територията на страна”, каза тази сутрин заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия” Петър Антиев.

Той припомни, че извозването започна в четвъртък и посочи, че ще продължи до другия четвъртък.

От МВР е осигурена охрана и ескорт на превозните средства, превозващи бюлетините до областните центрове в страната

Днес има за транспортиране няколко маршрута. Първият – Перник-Кюстендил, вторият по маршрута Враца-Монтана-Видин, третият до Стара Загора, четвъртият до Смолян.

ЦИК: Първите камиони с бюлетини поеха към пет областни града

Бюлетини вече са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен. Относно транспортирането няма специфичност, която да обуславя избора на местата, от които да започне доставката на изборните книжа.

„Доставката започва, когато съответните областни градове имат готовността да поемат бюлетините. В случая това са най-отдалечените места, тъй като има и близки дестинации. Доставяме там, където тиражът е окончателно определен, тъй като имаме места, където имаме повече избиратели, вписани в списъците. Това изисква доставката на повече бюлетини и тяхното допечатване“, обясни Александър Андреев от ЦИК, цитиран от БГНЕС.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама