Разгорещени дебати в британския парламент

15:39, 19 окт 19 / Свят 25 1694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дебатите на извънредната сесия на Камарата на общините са доста разгорещени и продължават вече малко над пет часа. Парламентът провежда заседание през уикенда за пръв път от 37 години. Подобно нещо се случи през 1982 година, когато депутатите заседаваха заради аржентинската инвазия на Фолкландските острови.

На фона на дебатите пред Уестминстър стотици хиляди британци се събраха на мащабен протест с искане за провеждането на нов референдум за Брекзит.

"Хората трябва да имат последната дума за Брекзит". Това заяви лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин по време на дебатите по новата сделка за излизане на Великобритания от ЕС в британския парламент. Той беше категоричен, че депутатите не трябва да подкрепят споразумението, договорено по време на Европейския съвет в Брюксел през седмицата, съобщава Ройтерс.

„Гласуването по сделката днес няма да сложи край на Брекзит. То няма да даде сигурност и хората трябва да имат последната дума“, категоричен е той.

Същевременно Борис Джонсън се опита да убеди депутатите, че сега е времето да се приключи с Брекзит и че отлагането му след 31 октомври ще има разрушителен ефект.

„Тези, които са съгласни като мен, че Брекзит трябва да бъде изпълнен и предпочитат да бъде избягнат Брекзит без сделка, трябва да се откажат от илюзията, че тази Камара може отново да отлага Брекзит“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама