Иво Петров, ГЕРБ: Трябва да се върнем към духовността и идеализма в управлението на София

18:27, 20 окт 19 25 1817 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябва да вземем съдбовни решения, за да имаме България като държава, а не като територия. Това каза проф. Иво Петров, втори в листата за общински съветници на ПП ГЕРБ, в предаването "120 минути" по bTV.

той заяви, че се надява да успее да съвместява работата си като общински съветник, ако бъде избран, с призванието си на лекар. Проф. Иво Петров не гледа на предизборната кампания като на битка, а като на опит за убеждаване. 

Сред големите проблеми на София изброява замърсяването на въздуха и паркирането, а изграждането на нетърпимост към корупцията. 

Що се отнася до използването на референдумите като начин на управление по важни въпроси за столицата, проф. Петров отбелязва, че този инструмент на пряката демокрация не трябва да се използва за щяло и нещяло, за да се харчи ресурс. Той също така не е убеден, че народът взима правилното решение чрез референдум и пример за това е Brexit.

Проблемът с мръсния въздух може да се реши чрез централното отопление и насърчаване на използването на възобновяеми източници от гражданите на София. Такава политика е имала успех в северните страни, а в България дори би бил по-голям, предвид географското ѝ положение. 

Не трябва да се слага разграничение между частни и държавни болници. Отношението към пациента трябва да е еднакво и в двата типа заведения, така е и по закон, отбелязва Петров. 

„София е градът, в който живея и в който се развивам”, заяви лекарят, решил да се впусне в местното управление. 

„Ние като индивидуалности сме изключителни и мисля, че трябва да преместим акцента повече към духовността и идеалите, вместо да се концентрираме толкова върху прагматизма и сребролюбието”, смята Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама