Манолова: Фандъкова е един почтен човек, но остави други да взимат решенията в общината

08:49, 21 окт 19 25 1951 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Орлетата” на Бойко Борисов, а не Йорданка Фандъкова управляват София. Това каза в „Тази сутрин” по bTV кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова.

Йорданка Фандъкова е един почтен човек, но остави други да взимат решенията в Столична община. Задкулисието е именно там, а не в моите отношения с институциите. Таен кръг управлява парите на столичани и това е другата причина да реша да се кандидатирам – за да бъде решен този проблем. Това са приближените бизнесмени, които редят обществените поръчки, знае се предварително кой ще ги спечели. Това са образно казано „орлетата” на г-н Борисов, които управляват София, заяви Мая Манолова.

Манолова: Нямам политически амбиции, каузата ми е да помагам на гражданите на София

Във връзка с думите на Бойко Борисов, че тя често ходи в Министерски съвет и се вижда с него, Манолова заяви, че за една година са имали само две срещи. Тя бе категорична, че кампанията й е абсолютно прозрачна, а „мръсните удари” идвали от опонента й.

По този начин иска да отврати хората и да обясни, че всички са маскари и няма смисъл да се гласува. А ниската избирателна активност работи за статуквото. Най-много ме учудват личните нападки и обиди, които отправя срещу мен Йорданка Фандъкова, докато аз говоря с факти и с числа. Ще чуете, че аз съм неинформирана, некомпетентна, че нямам проекти за Столична община”, заяви Манолова.

По думите й нейната програма дава ясни отговори в разумни срокове за решаването на проблемите на столичани. По отношение на мръсния въздух тя предлага въвеждането на „бял билет” в дните с високи вредни емисии, което означава безплатен транспорт.

„Освен това да се създадат зони за ниски емисии, които да ограничат достъпа до автомобили, когато има сериозни превишения. Ще настоявам и за енергийни помощи с ток, парно и газ, вместо с дърва и въглища”, каза още Мая Манолова.

Относно проблема с детските градини тя предлага програма за изграждане на достатъчен брой детски градини до края на мандата, така че за всяко дете да има детска градина.

„Би следвало вече да започне отчуждаването на терени, които са отредени за детски градини, но които са частна собственост. Има 15 такива терена, на които сроковете са изтегли. Те са в кварталите „Младост”, „Люлин”, „Манастирски ливади”, „Кръстова вада”, допълни тя.

Мая Манолова показа и писмо, в което „Булгаргаз” предупреждава „Топлофикация”, че ако до края на този месец не плати 60 млн. лв., а до края на ноември още 40 млн. лв., доставките на газ ще бъдат застрашени.

Манолова: Заради дълга на „Топлофикация” има риск от спиране на доставките на газ в цялата страна

„Заради безхаберието, източването и безобразията в „Топлофикация” са застрашени доставките на газ за цялата страна. Дружеството трябва да бъде заздравено и източването му да бъде прекратено. Столична община съдейства за това с липсата си на реакция”, заяви Манолова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама