20-километрова велосипедна естакада ще градят в Банкок

21:40, 21 окт 19 / Свят 25 3165 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството на Тайланд обсъжда изграждането на 20-километрова естакада за велосипеди. Конструкцията ще бъде от олекотен метал и ще бъде „закачена” под линията на надземното метро, свързващо центъра на Банкок с международното летище "Суварнабхуми".

Линията на метрото е дълга над 28,5 километра, а велосипедната естакада ще е с дължина само 20 километра и ще свързва деловия център на Банкок с източното ѝ предградие, предава БГНЕС. Ще бъдат изградени и виадукти за влизане и излизане на велосипедите от всяка станция на надземната линия.

Строителството на естакадата е част от мащабен правителствен проект, ориентиран към поощряване на придвижването с велосипед в Банкок. Според него, във всички райони на града ще бъдат обособени велосипедни алеи. Във всички правителствени учреждения, търговските центрове и другите сгради, в които има масова посещаемост от страна на гражданите, ще бъдат построени отделни велосипедни стоянки.

Авторите на проекта се надяват, че създаването на комфортни и безопасни условия за придвижване из града на велосипед ще подпомогне здравето на жителите на тайландската столица.

В момента велосипедни алеи има в историческия център на Банкок и се предлагат велосипеди под наем. Пътуването с велосипед по основните пътни артерии в града е изключително опасно заради интензивния автомобилен трафик и концентрацията на изгорели газове, както и поради замърсения с микрочастици въздух.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама