ДАНС влезе в Община Кочериново на проверка за изборен туризъм

11:16, 21 окт 19 25 2128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДАНС провери община Кочериново за адресните регистрации и евентуален изборен туризъм, съобщи БНР.

Служители на ДАНС проверили Община Кочериново - проверката била за адресна регистрация по настоящ и по постоянен адрес, каза и.д. кмет на общината Любка Йорданова. Проверката е предизвикана от сигнал на водач на една кандидат-съветническите листи, бивш областен управител в Кюстендил. 

Проверяващите поискали и им е предоставена информация от служба ГРАО, изискани са документи и от селските кметове, в чиито населени места са били регистрирани лица по настоящ адрес шест месеца преди местните избори, каза тази сутрин и.д кмет Любка Йорданова. Съставен е протокол за проверката. Според коментари на администратори нарушения не са открити.

Регистрираните по настоящ адрес до 26 април т.г. в Кочериново и 10-те села в лица в общината са само 49. Така, че не може да става дума за изборен туризъм, няма новорегистрирани и роми, казаха администратори. Избирателите, които имат право да пуснат бюлетини на предстоящите местни избори в неделя, са 3 077 души. В битката за кмет на Кочериново участват 5-има кандидати.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама