Мая Манолова: ''Топлофикация'' има високомерно и безхаберно отношение към столичани

11:51, 22 окт 19 25 1222 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

''В резултат на лошото управление и източването ''Топлофикация'' е натрупала 860 млн. лв. дългове и 590 млн. лв. натрупана загуба, като само за последните години над 200 млн. лв. са натрупаните дългове към ''Булгаргаз''. Това съобщи кандидатът за кмет на София Мая Манолова на брифинг, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Дружеството е във фактически фалит, който би се отразил върху живота на столичани.

''Категорично възразявам срещу опитите да започне поетапна приватизация на ''Tоплофикация'', заяви Манолова.

''За лоялни клиенти ще бъдат предложени договори, които да могат да лимитират получаваната от ''Топлофикация'' топлинна енергия чрез определянето й на кубичен метър. Ще настояваме за сключване на договори между гражданите и топлинните счетоводители. В момента гражданите може единствено да плащат услугата на топлинните счетоводители'', каза Манолова.

Манолова: Заслужаваме да живеем в град, в който не дишаме въздух с цвят и мирис

По думите й ще бъдат прекратени всички неизгодни договори с външни доставчици.

Дружеството има 1000 км мрежа. Манолова обещава тя да бъде ремонтирана, ако стане кмет на София.

Тя предвижда възможност за електронно получаване на информация, преференциално плащане и отстъпки от дължимата сума за лоялни клиенти и други преференциални условия за тези, които са изрядни платци.

В момента дружеството действа повече с наказания във вид на лихви и принудително събиране на дължимите суми.

Мерките, които предвижда кандидатът за кмет на София са повече от 50.

''Ще разчитам на гражданите при програмата за стабилизиране на ''Топлофикация''. Предвиждам създаването на обществени съвети, както и граждански борд към дружеството, който ще следи за начина на управление и отношението към клиентите. Очаквам гражданите да помогнат и при провеждането на пълен анализ за проблемите на всяка една етажна собственост в блоковете в София'', заяви Манолова.

Според нея ''Топлофикация'' има високомерно и безхаберно отношение към столичани и дружеството не полага никакви усилия да ги спечели, да им предлага добра услуга и отношение и допълва:

''Гражданите да имат възможност да видят как се изчислява сградната инсталация, дали има течове в системата, как се отчита на един или друг клиент топлинната енергия. Така ще бъдат изключени и опитите за кражби, ако има такива.''

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама