Тръмп: На САЩ може би ще се наложи да влязат във войни

12:25, 22 окт 19 / Свят 25 1724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът изрично заплашва да удари Иран „така, както никога досега не е бил удрян“, ако режимът провокира САЩ.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи объркващо описание на своите външнополитически приоритети като главнокомандващ - настоявайки, че работи за прибирането у дома на американските войници, но и предупреждавайки, че САЩ може скоро да влезе в нови военни конфликти, съобщи „Политико“.

Иран разпореди максимална степен на тревога в петролния сектор

„Опитвам се да се измъкна от войните. Но може също да се наложи да влезем и във войни. Нали? Може да се наложи да влезем във войни “, заяви Тръмп пред репортери в Белия дом.

„По-добре сме подготвени от всякога”, продължи той. „Ако Иран направи нещо, те ще бъдат ударени, като никога досега не са били удряни. Искам да кажа, че имаме неща, които разглеждаме."

Забележките на президента идват, когато администрацията му се сблъсква с ескалиращото напрежение в Близкия изток и се ориентира към нови движения на войските в региона.

Тръмп: Бъдещето е на патриотите, а не на глобалистите

Въпреки изтеглянето на американските войски от Сирия и кампанията на Тръмп, обещаваща да спре участието на САЩ в „безкрайни войни“, министърът на отбраната Марк Еспер обяви по-рано този месец, че администрацията ще разположи допълнително американски войски в Саудитска Арабия, за да помогне за защита на кралството от режима на Иран.

Дипломатическите отношения между Вашингтон и Ислямска република се разпадат все повече поради решението на Тръмп миналата година да изтегли САЩ от многонационалната ядрена сделка от 2015 г. и непрекъснатото затягане на санкциите срещу Техеран отчасти провокира актове на иранска агресия около Персийския залив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама