Стрелба в калифорнийско училище, има ранен

21:44, 22 окт 19 / Свят 25 3242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Средното училище на Риджуей в Санта Клара, Калифорния, е затворено след съобщения за стрелба, пише Спутник, цитиран от БГНЕС. Пострадал е мъж, който е бил прострелян в корема.  

Все още се издирва оръжието на престъплението. „Тази сутрин имахме стрелба в кампуса на гимназията в Риджуей. Има един пострадал. Понастоящем това не изглежда да е масова престрелка,”, гласи съобщение на полицията в Санта Роза. Няколко училища в района са затворени. В докладите се казва, че на мястото са пристигнали множество въоръжени SWAT екипи.

Инцидентът се случва ден, след като Министерството на правосъдието на САЩ заяви в съобщение за пресата, че училищата в Съединените щати ще получат 85,3 милиона долара от федералното правителство на САЩ за безвъзмездни средства за борба с училищните стрелби и други инциденти с насилие.

„Чрез обучение на преподаватели и ученици и чрез подобряване на мерките за сигурност в училище можем да направим училищата и техните общности по-безопасни“, казва в съобщението генералният прокурор на САЩ Уилям Бар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама