Цацаров: Мониторингът отпадна - за нещастие на елементи в съдебната власт

11:28, 23 окт 19 25 2668 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Въпреки огромното политическо противодействие, а и такова от елементи вътре в съдебната власт - това се случи. Може би за тяхно нещастие, но за доброто на България. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров по повод препоръката на ЕК мониторингът за България да отпадне, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

ЕК потупа България и шамароса Румъния

Не можем да не кажем, че много усилия бяха оценени по достойнство. Трябва да се отбележат и усилията на изпълнителната власт, не защото правим на някой комплименти. Трябва да се отбележат и усилията на изпълнителната власт“, заяви главният прокурор.

За първи път от доста време получихме една доста обективна оценка. Вярно е, че това съдържание на мониторинговия доклад не радва всички. Тези, които мислят за България, трябва да бъдат доволни“, коментира Сотир Цацаров.

Според него обаче всяко успокоение в ситуацията е вредно и ще ни върне не крачка назад, а години назад. „Ако живеем с това чувство, ще получим негативен резултат много скоро. Ще го получим в страната от съгражданите ни и от Европа“, каза още главният прокурор.

Главният прокурор коментира, че е напълно спокоен преди утрешния избор за негов заместник. „Лично аз съм готов за този избор от много отдавна“, каза още той. Цацаров посочи, че очаква да се създаде изкуствено напрежение по време на заседанието. Той цитира бившия министър на правосъдието и лидер на парията "Да! България" Христо Иванов, като посочи, че е съгласен с него, че протестите представляват политически натиск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама