Намериха тела на 39 души в камион в Есекс (ОБНОВЕНА)

14:15, 23 окт 19 / Свят 25 5706 Християна Димитрова
1
2
3
4

Телата на 39 души са открити в ремарке на камион в Есекс, Източна Англия.

Шофьорът на камиона - 25-годишен мъж от Северна Ирландия, е арестуван по подозрение за убийство, съобщава BBC. Камионът е идвал от България и е влязъл в страната през Хоулихед, Ангълси, в събота. Полицията установява идентичността на жертвите, но предвиждат ''продължителен процес''. Според първоначалната информация на полицията телата са на 38 възрастни и един тийнейджър. 

Вътрешният секретар Прити Пател заяви, че е "шокирана и натъжена от този крайно трагичен инцидент".

От външното ни министерство съобщиха, че посолството в Лондон проверява случая и е в контакт с местните власти. Все още не е ясно дали намереният камион в Есекс е с българска регистрация. Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела.

Установена е връзка с британската полиция, представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс, като са се договорили да следят заедно случая”, информират от ведомството. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време.

 
 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи