Избраха ново ръководство на Надзорния съвет на НОИ

12:54, 23 окт 19 25 1783 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Надзорният съвет на НОИ утвърди проекта на Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г., съобщиха от пресцентъра на институцията. В него са отразени параметрите на предвидените за следващата година социално-осигурителни политики в страната. Проектозаконът ще бъде гласуват от Националния съвет за тристранно сътрудничество, Министерския съвет и в Народното събрание.

Проектобюджетът на НОИ: Актуализират пенсиите, майчинството остава същото

Състоя се и избор на ново ръководство на Надзорния съвет на НОИ. За председател на ръководния орган на институцията бе избран Стефан Василев от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Като представител на изпълнителната власт на поста заместник-председател на съвета застава Калина Петкова, директор на дирекция „Трудово право, обществено осигуряване и условия на труд“ в Министерството на труда и социалната политика. Заместник-председател от квотата на синдикалните организации ще бъде избран на следващото заседание на съвета.

Бисер Петков: Осигурителната система се стабилизира

Съгласно разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване председателството на Надзорния съвет на НОИ е с мандат една година и се предава на ротационен принцип между трите страни, участващи в него – изпълнителна власт, работодателски организации и синдикати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама