Митническо куче откри 940 кутии нелегални цигари на „Дунав мост 2“

10:42, 24 окт 19 25 2014 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 1 490 кутии (29 800 къса) цигари и алкохол, предимно с български бандерол, но без документи, откриха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от Агенция "Митници".

Митическо куче надуши 940 кутии (18 800 къса) цигари, укрити в пода на товарен микробус. През нощта на 22-ри октовмри в района на "Дунав мост 2" при Видин, митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ спират за проверка товарен микробус, управляван от български граждани и пътуващ за Великобритания.  При претърсване с помощта на митническо куче, обучено да надушва тютюневи изделия, то реагира положително.

След разтоварване на превозваната стока - безалкохолни напитки и демонтаж на пода на микробуса, митническите служители откриват шест кухини - тайници. Четири от тях са пълни с стекове цигари, обвити във фолио.

Установено е, че в тайнците са превозвани 940 кутии (18 800 къса) цигари от три различни марки, облепени с валиден български акцизен бандерол. За тях не е представен придружителен документ, съгласно изискванията и съответно е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Междувременно 400 кутии (8000 къса) цигари от две марки, отново с български бандерол, откриват и митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка в района на "Дунав мост" при Русе. Цигарите са установени в куфар при проверката на български гражданин, пътуващ с такси през моста. По случая също е съставен акт за установяване на административно нарушение.

171 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол, облепен с валиден български акцизен бандерол са открити при проверка на товарен микробус, извършена същата нощ, отново на "Дунав мост" при Русе.

След сканиране с мобилна рентгенова система е установена подозрителна плътност, а при физическата проверка митническите служители откриват в ниша над шофьорската седалка 230 бутилки мастика и ракия от известни марки и в разфасовки от 0,700 и 0,200 литра, облепени с бандерол. Заради липсата на документи по случая е образувано административнонаказателно производство.

При друг случай от предходната нощ, митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ са открити  в района на "Дунав мост" при Русе в товарен автомобил, управляван от турски гражданин, 150 кутии (3000 къса) нелегални цигари с надписи DUTY FREE.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама