Протести срещу избора на Гешев блокираха центъра на София (ОБНОВЕНА)

16:26, 24 окт 19 25 5549 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Протести срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор блокираха центъра на София, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Симпатизанти на "Демократична България" и на сдружение "Боец", които са против кандидатурата му, блокираха движението на пл. "Орлов мост". Дясната коалиция приключи предсрочно предизборната си кампания и призова своите привърженици да се включат в протестните действия срещу избора на Иван Гешев. 
 
Повече от 6 часа затворени за движение са бул. "Цариградско шосе" от бул." Васил Левски" до Алея Яворов, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” -  от ул. "Шипка" до ул."Ген. Йосиф Гурко". Засилено е полицейското присъствие в района.
 
 
Протестиращите скандираха "Гешев е позор" и "Мафия". Чуха се и призиви за окупация с палатков лагер на "Орлов мост". Организаторите на този протест заявиха, че ще останат тук през целия ден, като към момента обстановката е спокойна.
 
 
По-рано обаче се стигна до сблъсък - две жени се сбиха, а след намесата на полицията двете бяха арестувани. Пред медиите едната от обясни, че докато е протестирала покрай нея е преминала друга жена, която я е наплюла и така се е стигнало до физическата саморазправа между двете. 
 
 
Пред сградата на Министерски съвет също се проведе протест срещу кандидатурата на Иван Гешев. 
 
Затворен за движение е и районът около сградата на ВСС, където все още тече процедурата по избор на главен прокурор. Там също повече от 6 часа продължава митингът в подкрепа на Гешев. Районът около сградата на ВСС продължава да е под полицейска обсада, мерките за сигурност са изключително сериозни. Тук има няколко пункта, където се проверяват по-обемисти багажи, както и документи за самоличност.
 
 
Протестиращите казаха, че ще останат цялата нощ и няма да вдигнат блокадата. 

Към 18.30 часа протестиращите затвориха и кръстовището при Софийския университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама