КТ „Подкрепа” застава зад Йорданка Фандъкова за кмет на София

11:08, 24 окт 19 25 2161 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Диалогът със Столичната община през последните години е един от най-добрите. Малко са градовете, с които работим по този начин. Заинтересовани сме развитието на София да продължи”, каза Димитър Манолов, президент на Конфедерацията на труда „Подкрепа”, на среща с кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС, съобщиха от ГЕРБ.

„Заедно взехме важни решения, водихме преговори и имаме диалог в тежки сфери като транспорта, здравеопазването, образованието”, посочи още Манолов. Той каза, че добре помни каква е била София преди и добави, че хората виждат промяната и тя трябва да продължи.

„Заставам пред вас с лицето си, с биографията си, с ясна програма и приоритети за града. Аз не обещавам, а поемам ангажименти, които мога да изпълня”, каза Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че има стратегически за града проекти, чиято реализация трябва да продължи. „Аз мога да гарантирам това – с опит, ясен ангажимент за финансиране. Това е разширението на метрото и обвързването му със системата на довеждащия транспорт, изграждането на околовръстния път и вътрешните рингове, връзките със северните части на града. Закупуването на малки електробуси, които ще минават през кварталите и ще водят към метрото, е стъпка за намаляване на трафика, превръщането на градския транспорт в по–предпочитан и мярка за по-чист въздух. Приоритет е работата в кварталите и продължава строителството на нови детски градини с акцент върху яслите", заяви още Фандъкова.

Фандъкова посочи, че в момента София има уникален шанс да привлече стратегически инвеститор във високотехнологично производство. „Вече водим разговори с две компании. Това е начинът да гарантираме икономически растеж, качествени работни места и високи доходи. За това София се нуждае от стабилност, а не експерименти и хаос“, каза Фандъкова.

„Заедно постигнахме важни резултати в различни сфери. През следващата година сме поели ангажимент да подкрепим сектора на здравеопазването, в който има недостиг на специалисти. Ясна е и програмата за увеличаване на доходите на работещите в транспорта“, посочи още Фандъкова. По думите й заедно с държавата трябва да се подобрят условията за социалните работници.

Желанието на хората от синдиката е да продължи работата по програмите за превенция на рак на млечната жлеза, които имат важно социално значение. Светослав Чернев, председател на сдружението на „Малки български хора”, благодари на г-жа Фандъкова за предоставената сграда за нуждите на сдружението.

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Малина Едрева, Николай Стойнев, д-р Койчев, Николай Стойнев, адв. Георги Георгиев, Екатерина Йорданова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама