Издирват организирани престъпни групи по случая с "камиона на ужасите"

11:31, 24 окт 19 25 2170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската полиция продължава разпита на шофьора на камиона във връзка с откритите 39 тела в хладилен контейнер в Есекс в сряда. 25-годишният Мо Робинсън от Портдаун, Северна Ирландия, беше задържан по подозрение в убийство в сряда.

Северноирландските власти са обискирали две къщи, а Националната криминална агенция съобщи, че работи по установяването на „организирани престъпни групи, които може да имат роля в случая“, предаде БНР.

"Камионът на ужасите" е с варненски номера

Контейнерът е пристигнал в Пърфлийт на Темза от Зебрюге, Белгия. Телата бяха открити в сряда рано сутринта в индустриалния парк „Уотърглейд“ в Грейс, графство Есекс, на около 32 км от централен Лондон.

Контейнерът пристига от Белгия по море в 00,30 часа местно време. В 01,05 часа камионът, дошъл от Северна Ирландия, го взема от Пърфлийт и го откарва в индустриалната зона. В 01,40 часа са открити 39-те тела.

Затварят паркинги в Белгия заради престъпления на мигранти

Белгийската прокуратура съобщи, че води разследване. „Нямаме идея колко време е прекарал камионът в Белгия, може да са часове, дни, просто не знаем“.

Заместник-началникът на полицията в Есекс Пипа Милс заяви, че превозното средство е преместено „с цел защита на достойнството на жертвите – 38 възрастни и един младеж“.

Камионът-ковчег е регистриран в България на името на компания, собственост на ирландска гражданка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама