Прокуратурата опроверга публикация за сделка на Гешев с "Недосегаемите"

12:06, 24 окт 19 25 2084 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От прокуратурата заявиха, че твърденията в статия, публикувана в сайта „Биволъ“ на 23 октомври късно вечерта, не отговарят на истината. Статията е със заглавие: „Записи: Колаборирал ли е Иван Гешев с ОПГ по „Недосегаемите”?. Твърди се, че групировката е договаряла да му плати 50 хил. евро.

От прокуратурата припомнят, че обвинителният акт е внесен на октомври 2014 г. срещу 6 лица. На 22 октомври 2018 г. подсъдимите са признати за виновни,  а наказанието им е било отложено. След това е образувано въззивно НОХД, присъдата отменена, а делото върнато на СпНС за ново разглеждане от друг съдебен състав.

С определение от 1 октомври тази година производството е прекратено и делото е върнато на Специализирана прокуратура за отстраняване на допуснати съществени нарушения. Към момента делото се намира в АСпНС по протест на прокурор срещу последното определение.

От прокуратурата заявяват, че няма данни за нарушения на магистрати при изпълнение на служебните им задължения. Не са установени разговори между подсъдимите и магистрати от която и да е било прокуратура в страната. Подсъдимите не са обсъждали магистрати и служители от съдебната система. Такива не са изложени и от разпитаните свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама