СДС отрече да подкрепя кандидата за кмет на Пловдив на земеделците

14:56, 24 окт 19 25 2275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От СДС опровергаха твърдение, че покрепят за кмет на Пловдив кандидата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Георги Колев, съобщиха от партията.

От ръководството на партията заявиха, че с решение от 3 септември СДС е подкрепила кандидатите на ГЕРБ за петте най-големи градове в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора. За Пловдив това е Здравко Димитров.

Ето какво се казва в позицията на СДС:

"Във връзка с изявление на група отцепници от СДС, начело с Никола Хаджийски, че СДС подкрепя за кмет на Пловдив кандидата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Георги Колев, националното ръководство на СДС заявява:

НИС на СДС има решение от 3 септември 2019 г., според което партията подкрепя кандидатите на ГЕРБ за петте най-големи градове в България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора.

По силата на това решение и с категоричната убеденост, че Здравко Димитров е най-подходящият, СДС го подкрепи за кмет на Пловдив.

СДС има собствена листа за съветници в Пловдив с водач Тони Симидчиева.

След всичко, което направиха за уронване на престижа на партията, Никола Хаджийски и сподвижниците му не я представляват, а се опитват да търгуват с името на СДС.

Всяко тяхно изявление не обвързва по никакъв начин Съюза на демократичните сили".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама