Панов и Цацаров в остър спор за кандидатурата на Гешев

18:59, 24 окт 19 25 2689 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Членовете на ВСС представят становищата си относно кандидата за нов главен прокурор Иван Гешев, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Председателят на ВКС и настоящият главен прокурор влязоха в словесен спор относно качествата на претендента за обвинител №1.

Лозан Панов не изненада никого като заяви, че няма да подкрепи Гешев. Според него липсата на състезателност в тази процедура е лишила обществото да се запознае с визията за развитието на прокуратурата и на други кандидати. Панов опрдели заявената към Гешев подкрепа като добре координирана пиар акция, а не спонтанен акт.

Протести срещу избора на Гешев блокираха центъра на София (ОБНОВЕНА)

Председателят на ВКС посочи още, че така и не е станало ясно дали са били обсъждани и други кандидатури и с какви качества претендентът е успял да спечели доверието на прокурорската колегия. Той заяви, че прокуратурата се е активизирала с акции. „Моят фаворит е опитът за държавен преврат“, заяви Панов.

От своя страна, Цацаров отбеляза, че не е имал намерение да представя становище, но не може да остане безучастен на казаното от Панов. Той попита реторично изготвян ли е същият този анализ за качествата му, когато са го избирали за председател на ВКС?

„Колегата Панов разчита на времето. Колкото повече минава време, толкова по-малко оставаме хората, които знаят как протече неговата процедура“, отбеляза Цацаров, след което добави, че към момента той е единственият присъстващ в залата, който знае какво се е случило тогава. 

Гешев: Не приемам да ми се казва какво да мисля

„Никой мандат не е вечен и когато си изляза и аз, тогава никой няма да знае какво се е случило тук вътре“, заяви той. „Аз го знам, но няма да го кажа, не защото уважавам Лозан Панов, а защото уважавам ВКС, съда и неговия председател, не този председател“, каза Цацаров.

Цацаров обяви, че ще подкрепи Гешев, защото е крайно време прокуратурата да бъде оглавена от прокурор. „Ще го подкрепя, защото знам как работи, какво е отношението му към колегията“, добави той.  Според него не Иван Гешев трябва да се срамува от ареста на Иванчева, а Панов - за това, че не е казал нито дума за проведения марш в защита на подсъдимата и на председателя на ВКС. „Не казвам, че трябваше да промени възгледите си. Просто трябваше да каже, че това е нередно. Вместо това той се снима до Цветан Василев, който е обвиняем за побой над журналисти“, добави той.

Цацаров смята, че една част от протестиращите са на улицата по лично убеждение, а зад другата част има гнусна политическа игра. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама