Цветанов ще участва в конференция на полицейските началници в Чикаго

12:54, 25 окт 19 / Политика 25 3765 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 26 и 27 октомври, по покана на Международната асоциация на полицейските началници (International Association of Chiefs of Police – IACP), председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов ще участва в годишната конференция на организацията.

Тази година конференцията ще се проведе в Чикаго и в нея ще вземат участие бивши и настоящи правоохранителни лидери от цял свят. Ще бъдат обсъждани въпроси от актуалния дневен ред на правоохранителното сътрудничество: охраната на обществения ред и сигурността на гражданите; взаимоотношенията граждани – полицейски органи и изграждане на доверие помежду им; наркотиците и негативното им влияние върху обществените отношения; реакция на правоохранителните органи при непосредствени заплахи за обществения ред; значими предизвикателства пред лидерите на правоохранителната общност в САЩ и по света.

ЕАЦС: Сърбия се опитва да поеме инициативата в Западните Балкани за сметка на ЕС и НАТО

По време на конференцията лекции ще изнесат ръководни представители на американските правоохранителни служби в състава на Министерството на правосъдието и Министерство на вътрешната сигурност на САЩ, ръководители на полицейски служби и специализирани звена от целия свят. Важна съпътстваща част от конференцията са семинарните сесии и научните дискусии между участниците, както и двустранните и многостранните работни срещи.

Международната асоциация на полицейските началници (IACP) е най-старата (създадена през 1893 г.) и най-голяма правоохранителна професионална организация в света.

След Чикаго Цветанов заминава за Вашингтон, където ще проведе работни срещи с водещи представители на американски научни центрове и институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама