Задържаха пети заподозрян за смъртта на 39-те мигранти в Есекс

19:30, 26 окт 19 / Свят 25 2595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пети арест беше извършен във връзка със смъртта на 39-те миганти, намерени в хладилния контейнер на камион в английското графство Есекс.

Появи се също информация, че контейнерът от злополучния инцидент е бил само част от конвой от три камиона, съобщава БНР. 

Полицията във Великобритания призова медиите да спрат със спекулациите с камиона

Мъж на около 25 години е бил арестуван на пристанището на ирландската столица Дъблин. Ирландската полиция събощи, че е арестувала мъжа, който е от Северан Ирланидя, по искане на британската полиция, разследваща инцидента в Есекс.

Преди това британската полиция арестува общо четирима души, включително шофьора на камиона, 25-годишния северноирландец Мо Робинсън.

Великобритания задържа четвърти заподозрян за гибелта на 39-а мигранти

Междувременно роднини на предполагаемите жертви съобщиха за Скай нюз, че повече от 100 мигранти са били прехвърлени в Обединеното кралство с три товарни камиона. За два от тях се предполага, че са завършили техните курсове, докато третият с 39-те жертви, е бил забавен на неизвестно място.

Трасетата на другите два камиона не са известни. Няма обаче независимо потвърждение на всичката тази информация, която идва от Виетнам от католически свещеник, запознат с организираното прехърляне на виетнамците на Острова.

Полицията все още не бърза да спекулира за националността на жертвите, но се срещна с посланика на Виетнам в страната и призова виетнамската общност да помогне за идентифицирането им.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама