14 000 полицаи ще охраняват изборите

07:20, 27 окт 19 25 2000 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изградена е пряка връзка между звената на полицията и прокуратурата, които работят по противодействието на купуване на гласове, съобщиха от МВР. В различни региони на страната екипи на вътрешното министерство водят разследвания по различни сигнали.

Полицията работи по няколко сигнала за купуване на гласове.

"В осигуряването на изборния процес участват около 14 000 служители на МВР. Създадена е необходимата организация и координация между изградените звена със прокуратурата на Република България по противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите", съобщи комисар Тодор Грабенаров, заместник-началник на Главна дирекция "Национална полиция", пред БНР.

До края на днешния ден хората, които нямат редовни лични документи, ще могат да получат удостоверение от полицията, с което да могат да гласуват, обясни Светлана Ценева от Дирекция "Български документи за самоличност":

"Удостоверителните документи се издават в случай на изгубена или открадната лична карата или зелен граждански паспорт, лична карта, която е с изтекъл срок на валидност или ако лицето не притежава, т.е. за първи път ще му се издава лична карта."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама