"Louis Vuitton" в преговори за закупуване на "Tiffany"

11:20, 27 окт 19 / Любопитно 25 1768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

LVMH - компанията майка на "Louis Vuitton", води преговори за поглъщането на "Tiffany & Co.", американски производител на бижута, съобщиха източници, запознати с въпроса пред "Bloomberg", добавяйки, че дискусиите не са публични.

Представители на двете компании отказаха коментар за водени преговори.

Придобиването би било най-голямата покупка за LVMH, надминавайки 7-те милиарда долара, които е платил за придобиването на "Christian Dior" през 2017 г. Тази година акциите на "Tiffany" са се покачили с 22%, което повиши цената на класическата американска марка на 12 милиарда долара. За сравнение LVMH е нараснал с 49%, което му дава пазарна капитализация от около 215 милиарда долара.

В съобщението се казва, че LVMH в момента се възползва от вълната от търсене на луксозни стоки в Китай. Търговската война между Пекин и Вашингтон създава риск за конгломерата.

В момента LVMH, която е собственик на италианския производител на бижута "Bulgari", наскоро откри производствено предприятие в Тексас. На американския пазар конгломератът е изпреварен от швейцарския конкурент "Richemont SA", който е собственик на "Cartier" и "Van Cleef & Arpels". Купуването на "Tiffany" би засилило позициите на LVMH на американския пазар.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама