Румен Радев: Не оставяйте друг да гласува вместо вас

10:32, 27 окт 19 25 3816 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавният глава Румен Радев упражни правото си на глас, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Президентът гласува в район „Слатина“ в Професионална гимназия по транспорт „Макгахан”.

"Гласувам с очакването София да се развива като столица на страната и като град - в интерес на гражданите си, в който те живеят сигурно, в който публичните средства се харчат прозрачно", каза Радев.

Той призовава българите да гласуват и да не оставят друг да гласува вмясто тях. "Само масовият вот може да обезсмисли всякакви опити за манипулация на тези избори", каза той.

Помолен да коментира избора на нов главен прокурор Радев заяви: "Това не е тема на днешния ден. Местните избори са изключително важни и затова трябва да протекат успешно".

"Длъжен съм да се запозная с всички документи, но ще подходя съобразно отредените ми правомощия в Конституцията. Няма да действам под натиск, на която и да е страна. Няма изнеда в думите на премиера, това е пореден опит на Борисов да прехвърли неговата отговорност върху някой друг. Всички знаят, че не президентът, а ВСС избира главния прокурор, в която квота има той - голяма", каза още държавният глава.

"Премиерът избяга да поеме публична отговорност за гласа на хората кой да прати във Висшия съдебен съвет. Изборът не се върши от президента. Нека никой не вменява на президента номинация и избор. Не мога да ви говоря за някакви времеви рамки точно в днешния ден", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама