Цвета Караянчева: Не очаквайте парламентарни избори след тези местни

12:08, 27 окт 19 25 3110 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Гласувах за промяната. Гласувах за това за Кърджали да стане по-добро място за живеене, за да могат да се върнат децата ни. Да може Кърджали да си възвърне славата на красив, уютен и най-вече подреден град“. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след като упражни правото си на глас в Кърджали, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

„Призовавам моите съграждани нека днес да излязат да гласуват. Техен избор да бъде, никой не може да им казва как да гласуват, но нека да помислят кой би бил най-полезен за по-доброто развитие на Кърджали. Нека да изберат него“, заяви Караянчева.

На въпрос могат ли да повлияят резултатите от местните избори на политическата обстановка като цяло Караянчева е категорична: „В никакъв случай. Местните избори са изключително различни от другите. Местната власт е мажоритарен избор и затова българските граждани ще направят избор по места. Те гласуват за най-добрия. Парламентарните избори са нещо друго. Не очаквайте парламентарни избори след тези местни избори“, каза още тя.

На въпрос дали очаква президентът да подпише указ на главния прокурор Караянчева заяви: „Нека да оставим президента да се запознае с материалите и да вземе решение, все пак аз съм представител на парламента“, заключи тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама