Благоевград гласува (Обновена)

19:30, 27 окт 19 25 2519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Към 20.30 часа изборният процес във всички избирателни секции на територията на област Благоевград е приключил. 

47% е избирателната активност в община Благоевград по данни до 17.30 часа. Правото си на глас до този час са упражнили 30 815 от 64 971 избиратели. Недостигат бюлетини в селата Дъбрава и Логодаш, за проблема е уведомена ЦИК, чакат се инструкции.

Засилено полицейско присъствие има и пред избирателната секция в благоевградското село Рилци, където местни жители се заканиха, че няма да допуснат граждани на Северна Македония, които имат и българско гражданство, да гласуват, защото те никога не са живели в селото, предаде БНР.

Над 20 хиляди са македонските граждани, които са посочили постоянен адрес в пет благоевградски села, включително и на незастроени парцели.

Кандидатът за кмет на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов упражни правото си на глас във второ основно училище „Димитър Благоев“ заедно със семейството си. Той каза, че в  програмата му за управление за следващия мандат са заложени приоритети, които вече се изпълняват.

57 са кандидатите за кметове на 14-те общини. Рекордът принадлежи на желаещите да станат общински съветници - 1873, десет пъти повече от местата в местните законодателни органи.

 

Още по темата:

Русе гласува

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама