Социолог: Предстои преструктуриране на политическото пространство

11:00, 28 окт 19 25 1656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Първият извод от резултатите на местните избори показа, че управляващата партия има достатъчно силни позиции в българското общество и е решена да завърши мандата си. Вторият извод, който може да се направи е, че ГЕРБ имат трайна ситуация в електорален спад. Това означава, че предстои преструктуриране на политическото пространство в България, което най-вероятно ще се случи на следващите парламентарни избори", комеитра социологът Цветозар Томов пред БГНЕС.

Междинни резултати за местните избори към 8.30 ч.

Като друг извод може да се каже, че София категорично отхвърля националистическия и екстремен вот. „Резултатите на национал-популистките формации са значително по-ниски отколкото на евроизборите, дори на предишните местни избори. Въпреки че те направиха луксозни кампании със странно голямо количество пари", каза още той.

Цветозар Томов смята, че кандидатурата на Борис Бонев може да се определя като явление на тези избори. „Този млад човек направи отлична мажоритарна кампания. За повече в момента не може да се говори“, убеден е социологът.

Борис Бонев към „Демократична България”: Нека не търсят врагове, където ги няма

Томов не се нае да коментира драстичните разминавания в данните на социолозите. „Нали разбирате, че не мога да отговарям за действията. Аз съм правил изследвания в София, които не съм публикувал и няма тежки разминавания между това, което съм наблюдавал по време на кампанията и това, което се случи. За останалите не отговарям“, заяви той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама