Цветанов се срещна с ръководители на Международната асоциация на полицейските началници

11:25, 28 окт 19 / Политика 25 1965 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на Годишната конференция на Международната асоциация на полицейските началници (IACP) в Чикаго, Цветан Цветанов проведе работни срещи с ръководители на организацията – Доналд Де Лука (2016-2017г.), Пол Сел (2018-2019г.) и новоизбрания президент Стивън Р. Касстивънс (2019-2020г.). В разговорите бе изтъкната видимата роля на България в асоциацията – през 2006г. в нашата страна се проведе Европейската конференция на IACP, а през годините високопоставени ръководители на българската правоохранителна общност ежегодно са участвали в дейността на асоциацията.

Комисар Де Лука изрази специална благодарност към Цветан Цветанов за работната им среща в България през 2018г., когато в качеството му на председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред са разговаряли по актуални въпроси на двустранния правоохранителен диалог между България и САЩ. Двамата изразиха задоволство, че този диалог е много активен и днес, като взаимодействието между правоохранителните органи на двете държави е отлично. На свой ред Цветанов запозна ръководството на IACP с дейността на новосъздадения Евро-атлантически център за сигурност, като ги информира, че сред приоритетните сфери за центъра са противодействието на тероризма и радикализацията, трафика на хора и организираната престъпност. От американска страна беше проявен интерес към бъдещи аналитични проекти на центъра.

По-късно в рамките на конференцията се очаква да произнесат речи директорът на ФБР Кристофър Рей и президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама