ГЕРБ изгуби Ямбол, БСП с една победа и два балотажа в областта

15:13, 28 окт 19 25 3366 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

При обработени 100% протоколи, резултатите показват, че кметът на община Ямбол ще бъде избран на балотаж. Следващата седмица жителите на Ямбол ще избират между Валентин Ревански от „Пряка демокрация“ и Катя Георгиева от БСП. На вота в неделя най-висока подкрепа получи Ревалски – 40.18%, следван  от Катя Георгиева 21.54% и Димитър Иванов от ГЕРБ с 17.33%.

Малко преди местните избори централното ръководство на ГЕРБ свали имунитета на досегашния кмет Георги Славов и гласува доверие на областния управител Димитър Иванов. Това обаче не попречи на Славов отново да поиска доверието на гражданите за четвърти мандат. Влизайки в надпреварата, издигнатият от инициативен комитет кандидат, излезе с резултат от 12.93%.  

ГЕРБ изгуби Ямбол, БСП с победа и два балотажа

В община Болярово на първи тур категорично изборите бяха спечелени от Христо Христов от БСП с 74.65%. Следван е от Петър Христов от ГЕРБ с 22.76%.

В община Елхово Петър Киров от ГЕРБ отново затвърди позиции. Той спечели за трети път кметското място, на тези избори с резултат - 53.27%. Второ място заема Димитър Загоров от движение „Заедно за промяната“ с 25.00%. На трето се нарежда Стоянка Манджарова от БСП с 18.94%.

В Община Стралджа изборите за втори път са спечелени от Атанас Киров, кандидат от местната коалиция „Атака“ и АБВ. Той бележи резултат 58.74%. След него се нарежда Йордан Йорданов от БСП с 32.77%. Трети са ГЕРБ с 6.63%.

Община Тунджа ще се проведе балотаж между досегашния кмет Георги Георгиев от БСП (48.83%) и Атанас Атанасов от местна коалиция „ГЕРБ, Атака, Земеделски съюз „Александър Стамболийски, СДС“ (27.68%). Трети по резултат застава кандидатът на АБВ Иван Йоргов с резултат 10.82%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама