65% от французите са недоволни от работата на Еманюел Макрон

11:03, 29 окт 19 / Свят 25 1690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

65% от гражданите на Франция са недоволни от работата на президента Еманюел Макрон. Това сочат данните от последното социологическо проучване. През април 2018 г. този процент беше 58, съобщи БГНЕС.

63% от анкетираните смятат, че президентът не е изпълнил обещаното в предизборната си кампания, а 72% не са доволни от предприетите мерки за подобряване на покупателната способност на населението.

Едва 35% от французите смятат, че са доволни от действията на президента.

Броят на онези, които мислят, че държавният глава не е изпълнил предизборните си обещания са се увеличили с 20% в сравнение с 2018 г. Положително са оценени действията му във връзка с Европейския съюз – 56% (с 11% по-малко от 2018 г.), борбата против тероризма – 48%, и изграждането „образа на Франция” по света – 46%.

Само 28% от французите одобряват политиката на Макрон по отношение на покупателната способност на населението, 26% одобряват пенсионната реформа, а 24% - политиката по отношение на контрола на имиграцията.

На въпроса за личностните черти на президента 69% смятат, че „авторитаризмът” може да характеризира неговата личност като „добра”, 58% смятат, че той „има авторитет”, 50% смятат, че „знае накъде отива”. 30% от французите го описват като „справедлив”, а 24% го смятат за „близък до френските проблеми”.

Нито един от запитаните не смята, че друг политик би се справил по-добре от Макрон. Анкетираните поставят Марин Льо Пен на второ място по одобрение след президента. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама