Момиче получи по електронната поща отговор на писмо, хвърлено в бутилка

20:40, 29 окт 19 / Любопитно 25 2231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Писмо в бутилка, хвърлено от момиче от Ню Джърси в Атлантическия океан, получило отговор по електронната поща, пише сайта "Норт джърси".

Холи Романек написала на ръка посланието и го запечатала в бутилка от фрапучино от Старбъкс. Тя хвърлила бутилката в океана край градчето Санди хук, където била на почивка със семейството си, предава БГНЕС.

"Ако намерите нашето писмо, надяваме се деня ви да е добър и да сте в настроение да ни пишете", казват в писмото Холи, майка и Лейли и братовчедка й Оливия.

Оказало се, че след като изминало около 1900 километра, писмото наистина било намерено. Океанът го изхвърлил на плаж на остров Нюфаундленд, недалече от градчето Флатрок.

Човекът, който го открил, казал на Холи, че бутилката била сред камъни на брега на малък залив и била открита около два месеца, след като била хвърлена. 

Това е далеч от рекордите за най-дълго плавали съобщения. През 2018 г. австралийка намерила на плаж в западната част на страната бутилка, хвърлена в морето преди 132 години. Изследване показало, че писмото вътре наистина е на толкова много години и датата 12 юни 1886 г. вероятно отговаря на истината.

Бутилката била хвърлена от борда на германския кораб Паула, който пресичал Индийския океан на около 950 километра от мястото, където вълните изхвърлили бутилката.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама