След шпионския скандал: Русия с ответни мерки, САЩ оценяват, че не се поддаваме на зловредни влияния

19:14, 29 окт 19 / Политика 25 6343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия ще предприеме ответни мерки във връзка с изгонването на руски дипломат от България. Това заяви пред журналисти днес руският зам.-министър на външните работи Александър Грушко, цитиран от ТАСС.

„Разбира се ние ще разгледаме ответни мерки, както е прието в дипломатическата практика”, каза той.

Откриха шпионин в посолството на Русия у нас

Припомняме, че България поиска отзоваването на руски дипломат по обвинения в шпионска дейност. От МВнР съобщиха, че руският посланик Н.Пр. Анатолий Макаров е бил извикан по-рано днес. На него му е връчена нота, в която се настоява въпросният дипломат да напусне страната ни до 24 часа.

Междувременно американското посолство в София излезе с позиция по повод новия шпионски скандал у нас, в която се казва, че Съединените щати оценяват високо последните действия на българското правителство в защита на суверенитета и независимостта на страната от зловредни влияния. 

Руският дипломат-шпионин e обявен за персона нон грата

„Ние подкрепяме дългосрочните усилия на институциите, ангажирани с разследването и разкриването на нарушения на българските закони. България е силен съюзник в НАТО и партньор в качеството си на член на ЕС и има неотменимо право да определя своето собствено бъдеще“, се казва още в позицията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама