ГЕРБ и БСП в предизборен спор за купуване на гласове

10:36, 30 окт 19 / Политика 25 2298 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

От трибуната на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира купуването и продаването на гласове на последните избори в неделя. „Става въпрос за пороците в изборния процес, които изкривяват реалния вот на българския народ. Видяхме ги и на тези избори. „Ужасяващо купуване на гласове. Под зоркия поглед на българските институции, МВР и властта“, каза тя.

Корнелия Нинова: Къде му е победата на Борисов, губи бастиони

Докато МВР изземваше баници на кандидати на БСП, защото черпят с тях за Димитровден и полицията смята това за купуване на гласове, под техния поглед истинските продавачи на гласове спокойно раздаваха до 300 лв. на глас“, поясни Нинова.

По думите й управляващите масово са купували ромски гласове. „Властта беше внушаваща и използваща страховете на хората“, заяви Нинова, като посочи, че избирателната активност на последния вот отново е била прекалено ниска. „Ако не променим това хората ще ни изгонят. Няма да правят разлика между управляващи и опозиция“, категорична бе тя и призова гражданите да гласуват на втори тур.

Дариткова: Коалиционното споразумение е в сила

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви, че след вота в неделя ще започне ново обсъждане на Изборния кодекс, за да се избегнат всички негативни прояви по време на изборите. „Не смятам, че внушенията, че някой не е спечелил достатъчно гласове, са полезни преди балотажи“, коментира тя. „Преди дни чухме, че колегите от ляво са получили максимален брой гласове и са изключително успешни на тези избори, въпреки, че имат шанс само в два областни града. Сега пък слушаме за манипулации“, заяви Дариткова. Тя апелира всички български граждани да вземат участие в изборите в неделя.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама