Каракачанов: Нека ГЕРБ да не превръщат изборите във война

17:10, 30 окт 19 25 3702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Като минат едни местни изброи и всеки се прави на победител. Конкретно, ако говорим за резултатите на ВМРО, моите изводи са, че те са добри. Има някои общини като Плевен например, където имаме 980 гласа повече, отколкото сме взели за евроизборите”, това заяви вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия.

Красимир Каракачанов: Гласувах за един енергичен млад човек

„Едно от нещата, за което не се сбъднаха моите очаквания, е София и това си има своето обяснение. Един от кандидат за кметовете, който днес стана общински съветник, през цялото време плюеше персонално. От друга страна, г-н Джамбазки се държа изключително толерантно към досегашния кмет на София. По време на кампанията той няколко пъти дори я защити. Тогава някои медии започнаха да налагат тезата, че Джамбазки не е алтернатива”, посочи още той.

„Да, резултатът в София е по-нисък от очакванията ни, така че тук трябва да отчетем грешката си. Нашето желание за София беше да не влизаме в тон на охулване и оплюване, а да се опитваме да лансираме позитивните идеи, които ние имаме за бъдещето на София”, коментира Каракачанов.

По думите му според социологически резултати Джамбазки е един от най-уважаваните политици в България.

„Грешката ни беше, че ние се опитахме да водим позитивна кампания, вместо да се концентрираме върху това да атакуваме действащия кмет. За съжаление се оказа, че такъв тип кампания не работи”, категоричен бе той.

Каракачанов: Джамбазки е най-добре подготвеният кандидат-кмет на София

Той заяви, че в големите областни градове, а и почти навсякъде – кандидатите на ВМРО са трети като национален резултат.

„Това обаче не бива да ни създава илюзията, че след едни успешни евроизбори и след едни добри местни избори, автоматично сме станали трета политическа сила. Апелът ми към нашите местни ръководители е да не се главозамайват от постигнатите местни успехи”, каза още той.

„Моят апел към ГЕРБ там, където имат балотажи срещу нас, е да не забравят, че тези избори са само едно състезание. Нека не го превръщат във война, защото това няма начин да не се отрази на отношенията ни впоследствие. Нека не използват непозволени средства”, каза още Красимир Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама