Мая Манолова подкрепя протестите срещу избора на Иван Гешев

18:15, 30 окт 19 / Политика 25 2169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Днес на пресконференцията изразих категоричната си позиция за избора на главен прокурор: Гражданите са на балотаж срещу недовършената съдебна реформа и срещу състезанието с един кандидат!'', това написа Мая Манолова във Facebook профила си след пресконференция.

Поредно шествие срещу Иван Гешев

''Гражданите от протеста „Светлината ражда свобода“ вършат работата на институциите, вършат работата на Бойко Борисов, който обеща до края на мандата на Сотир Цацаров да довърши съдебната реформа. В ръцете на Борисов е инструментът да направи съдебната реформа. Той има мнозинство в парламента и целия властови ресурс. Но Борисов не го направи и всички знаем, че не го направи от страх! Борисов го е страх да довърши съдебната реформа'', категорична е тя. 

''Това е, което го отличава от гражданите – те не се страхуват и са на протеста пред президентството, и на Орлов мост, а днес – пред Съдебната палата''.

От щаба на Манолова обявиха, че днес ще подадат сигнал до прокуратурата срещу членовете на ъндърграунда, които са подкрепяни от прокуратурата и са протестирали в подкрепа на Иван Гешев.

По думи на инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, това са мутрите от Перник и агитките на футболните хулигани, които са срещу Манолова.

''Не може от всички магистрати в тази страна да има само един кандидат за главен прокурор. Извинявайте, но това е подигравка с гражданите'', написа още Манолова. 

''За разлика от хората на ГЕРБ, аз не съм кукла на конци. Омръзна ми да се примирявам с по-малкото зло. Омръзна ми да ни мамят с интриги, а задкулисно да си нареждат пешките като в този случай''.

''В Столична община е същото и голямата причина за моята кандидатура е, че просто не можех да търпя и да гледам безучастно кукления театър на Борисов. Съжалявам да го кажа, но колкото моята опонентка 10 години е приела ролята на „кукла на конци” и Борисов я използва като параван''.

''Хайде, питайте я нея какво мисли за избора на главен прокурор и дали й харесва да няма дори двама кандидата за една от най-важните позиции в страната. За съжаление тя нищо няма да може да каже по този въпрос, защото нейни господар стои зад тази кандидатура и тя няма свободата да изкаже критика дори и да я мисли някъде дълбоко в себе си'', категорична е Манолова. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама