Йорданка Фандъкова: В София няма как да се спечелят избори с купен вот

08:35, 31 окт 19 25 1729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Изборите миналата неделя бяха много важни за града. За това развитието на София да продължи и аз се ангажирам с това“, каза в сутрешния блок на bTV кандидатът за кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

„При 30 съветници от ГЕРБ през 2015 г., днес имаме 27 от коалицията ГЕРБ/СДС. Ние оставаме първа политическа сила“, категорична беше тя.

„Оттук нататък очаквам хората да подкрепят развитието на града. София няма време за губене. В монета има шанс града да вървим нагоре, а не да изпадне в хаос“, подчерта Фандъкова.

Фандъкова: Изграждаме 9 нови булеварда за връзка с околовръстния път и северните територии

Кандидатът за кмет на София беше категорична, че ще проведе разговори с партиите в дясно. „Не се пазаря, не раздавам постове и то тайно. Отидох на среща с „Демократична България“ явно, за да разговаряме за общите идеи и сфери“, заяви Фандъкова. Тя добави, че срещата е била официална, но не медиина, тъй като такова е било искането на „Демократична българия“.

„Търся винаги подкрепа за развитието на града. Имаме важни сфери, в които имаме общи виждания“, каза тя.

Фандъкова беше категорична, че симпатизантите на „Демократична Бълагрия“ заслужават уважение и внимание. „Това са активни хора и заслужават внимание. След изборите отново ще има разговори и то по конкретни проекти“, добави тя.

Фандъкова: Разговаряме за бъдещи проекти с други политически сили

"Само месец след изборите кметът на София трябва да предложи бюджета за 2020 г. Дължим на хората ясни отговори за решенията за града, не само за проблемите", убедена е Фандъкова.

"Не съм си сменяла цветовете и позициите, моята позиция е ясна, тя е вдясно. Не е срамно да си честен с хората", каза още тя.

"В София няма как да се спечелят избори с купен вот. Мая Манолова си служи с тежки внушения, защото така смята, че се печели доверие. София не може да спечели никой, който залага на купени гласове. Аз избори не купувам. Четвърти път съм изправена пред хората в София. Когато мислиш в определени схеми и модели винаги продължаваш да си такъв, колкото и да се опитваш да се представиш като друг човек, отбеляза Фандъкова.

На въпрос дали хората от подземния свят са участвали в купуване на гласове, Фандъкова отговори, че ще е добре ако има такива сигнали да бъдат предадени на прокуратурата. „Аз настоявам за такова разследване. Манолова твърди, че аз съм почтен човек, но аз не мога да кажа същото за нея. Да хвърляш обвинения и лъжи три дни преди изборите, това означава липса на решения и на познаване на града”, коментира Фандъкова.

За протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, които бяха подкрепени от независимия кандидат за кмет Мая Манолова, Фандъкова каза, че е имало използване на протеста, а не подкрепа. „Манолова е готова да оглави протест и срещу самата нея, само и само да получи доверие. Защо не изрази позицията си на 24 октомври, когато беше изборът на главния прокурор? Аз имам гражданска позиция, като кмет вярвам в разделението на властите. Не бих си позволила да се правя на герой два дни преди изборите. Смятам, че не е честно”, категорична е Фандъкова.

За мръсния въздух в София, тя коментира, че това е най-тежкият и най-трудно решимият проблем. „Защото няма една мярка и една институция само, която да реши този проблем с магическа пръчка. Два пъти и половина намалихме вредните емисии от градския транспорт. Преди 4-5 години имаше „Икаруси”, които замърсяваха, сега електробусите и автобусите на природен газ не създават такива проблеми. Горенето на твърдо гориво може да се преодолее ако се подменят инсталациите. Работим по този проект, над 6000 домакинства вече искат такава подмяна. Манолова наистина няма представа как се работи по европейските проекти, заяви Фандъкова. Като важен проблем за решаване тя открои и контрол на горенето на отпадъци. „Поискала съм от парламента инкриминиране на горенето на отпадъци”, подчерта още Фандъкова. Накрая тя призова: „Разчитам софиянци да подкрепят мен и районните кметове в неделя, за да може развитието на СОфия да продължи с по-ускорени темпове”. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама