Липса на кворум провали изслушването на КРС и СЕМ

15:00, 31 окт 19 25 1335 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Заседанието на временната анкетна комисия, създадена по казуса „БНР“, бе провалено заради липса на кворум, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Програмата за днес предвиждаше изслушване на представители на СЕМ и КРС. 

Временният орган бе сформиран, за да проучва фактите и обстоятелствата, свързани с опита да бъде свалена от ефир журналистката Силвия Великова, последвалото прекъсване на програма „Хоризонт“ и твърденията за политически натиск върху работещите в медията.

Изслушват КРС и СЕМ заради заглушаването на БНР

В състава на комисията влизат 10 членове - по двама от всяка парламентарна група. За провеждане на заседание е нужно присъствието на петима народни представители, а в случая на работа бяха дошли само трима.   

Председателят на групата Тома Биков се извини на представителите на КРС и СЕМ за провалената среща и обясни отсъствието на колегите си с предстоящите избори в неделя. По този повод отмениха и пленарните заседание на Народното събрание за днес и утре. 

От своя страна СЕМ и КРС обявиха, че имат готовност да входират становища по случая, с които депутатите могат да се запознаят предварително. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама