Новият кмет на Будапеща призова да се гласува за Манолова

15:28, 31 окт 19 25 1677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият кмет на Будапеща Гергей Карачон, който разби на местните избори в унгарската столица кандидата на премиера Виктор Орбан, призова софиянци да гласуват за Мая Манолова на балотажа в неделя. Призивът му беше прочетен по време на пресконференцията на Инициативния комитет, издигнал Манолова, както и публикуван в нейната страница във Facebook.

Карачон, който авторителни западни анализатори определят като "светлия лъч надежда за Източна Европа", записа видеообръщение в подкрепа на Манолова. Ето какво се казва в него:

Здравей, София! Аз съм Гергей Карачон, наскоро избраният кмет на Будапеща. Преди три седмици гражданите, които искат промяна се обединиха и от това обединение последва промяна. Победихме не само в изборите за кмет на Будапеща, но и в голямото мнозинство - 23 района на града избрахме опозиционен кмет. Това дава възможност да изградим заедно много по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска Будапеща. Сигурен съм, че това, което гражданите на Будапеща успяха да постигнат, ще постигнат и гражданите на София. Затова призовавам всички в неделя да излязат и гласуват за опозиционния кандидат Мая Манолова, за да бъде София по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска. 

Благодаря на кмета на свободна Будапеща Гергей Карачон за подкрепата. Приятелите на Борисов г-н Орбан и г-н Ердоган едва ли са много щастливи, но кметовете на свободните вече градове се подкрепят и аз вярвам, че София в неделя ще бъде също толкова свободна и горда колкото Будапеща, каза Манолова на пресконференция днес.

"На всички езици думата "свобода" означава едно и също - отхвърляне на едноличната власт. Преди три седмици гражданите и партиите, които искаха промяна в Будапеща се обединиха. Обединиха се леви, десни, центристи, зелени и победиха едноличното управление на Орбан. София е пред същия избор и за да победим, за да постигнем победа, трябва да изоставим партийните си пристрастия, да се изправим и заедно да защитим свободата, върховенството на закона, демокрацията и правата на българските граждани", каза Манолова.

"Тази победа на партиите, които искат промяна и на гражданите в Будапеща е знакова. Знакова е и подкрепата, която получавам от Гергей точно в този момент. Тя е изключителна ценна, защото 38 000 гласа са абсолютно преодолима разлика Трябва да се изправим, да излезем и да гласуваме в неделя, за да постигнем морална победа над контролирания, над купения, над корпоративния вот", допълни Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама