Кой български певец ще пее на ''Евровизия'' 2020?

19:20, 31 окт 19 / Любопитно 25 1712 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България отново ще има свой представител на на „Евровизия“ след едногодишно отсъствие от международния музикален конкурс.

Това стана възможно, след като Българската национална телевизия постигна споразумение за публично-частно партньорство за финансиране на участието. Българският представител в Ротердам ще бъде обявен на 25 ноември на съвместна пресконференция на БНТ и нейните партньори в проекта, предаде БНТ. Както бе съобщено от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, в българското участие на „Евровизия“ 2020 ще се включат продуцентски компании от България и Великобритания.

С преструктурирането на участието на страната ни на „Евровизия“, фокусът ще падне върху осигуряването на дългосрочно развитие на изпълнителите след изявата им на конкурса и предоставяне на международна платформа за развитие на творческите индустрии в България. Надеждите на продуцентите са, че с новия подход ще се намери дългосрочен механизъм за гарантиране на бъдещето на българското участие в „Евровизия“. Така конкурсът ще се превърне във възможност за популяризиране на България в Европа и в цял свят в положителен контекст.

Продуцентският подход, избран за българското участие на „Евровизия“, е честа практика при реализация на творчески проекти от този тип в държави като Великобритания, Испания, Белгия, Холандия, Австрия, Швейцария и други.

Повече информация за конкурса можете да намерите на официалния сайт на Евровизия България, както и в социалните мрежи – Facebook, Twitter и Instagram.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама