Евродепутатът Асим Адемов с инициатива в Деня на народните будители

10:31, 01 ное 19 25 1941 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът Асим Адемов, съвместно с РУО – Благоевград, организират конкурс за мултимедийна презентация по повод 1 ноември – Ден на народните будители. Темата на конкурса е: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. В него могат да вземат участие ученици от 8 до 12 клас от област Благоевград. 

Презентациите трябва да включват информация за живота и делото на народни будители от родния край на участниците – запознаване с тяхното дело за съхраняване на българския дух и идентичност, мястото им в европейското културно наследство, паметници и символи в региона, които са израз на почит и признателност към тяхното дело. Срокът за изпращане на презентациите е до 01.12.2019 г. /включително/. Жури от експерти ще оценява творбите в периода от 02.12.2019 до 15.12.2019 г. 

Награждаването ще се извърши на тържествена церемония през месец януари 2020 г., като ще бъдат връчени три награди – голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди. 

Целта на конкурса е да насочи вниманието на учениците към историческата памет на личности от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на българския патриотизъм и приобщаване към европейските ценности. Младите хора да осъзнаят ролята на културното наследство за формиране на българщината. 

Конкурсът е съвместен проект на Информационните офиси в България на евродепутата от ЕНП Асим Адемов – Благоевград, Бургас, Кърджали, Разград, Смолян и Сливен.

Подробности за конкурса, регламента за провеждането му, формуляр за участие и допълнителна информация можете да получите на:

e-mail: [email protected] или на телефон 0895 086 751

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама