Мая Манолова: Ще дам Бойко Борисов на съд

13:55, 01 ное 19 25 2487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Срам ме е от премиера на България. Гнус ме е от клеветите и лъжите, които той произнесе в национален ефир. Той нарече екипа ми сбироток", заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова по време на пресконференция в шатрата си, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

"Той нарече срещата ми с хората във "Волуяк" "уйдурма" (машинация) за купуване на ромски гласове. Във "Волуяк" няма ромска махала, няма роми. Той е човекът, който допусна Братя Галеви да напуснат страната, а в национален ефир каза, че са участвали в кметските избори", каза още Манолова. Тя обеща да изпрати до медиите видео от срещата ѝ с хората във „Волуяк“.

"Ще дам Бойко Борисов на съд. Ще се видим в съда. "Уйдурмите" на първия тур ги правихте вие и това се вижда от резултатите в ромските махали", каза Манолова.

"Очевидно страхът да загубиш София е лош съветник. В нарушение на закона премиерът лично влезе в предизборната кампания. Видя се кой е кметът и кой управлява София. Неговата намеса е и оценка за работата на досегашния кмет", добави Манолова.

"Маските паднаха. Ясно е кой се бори за властта в София. Омерзена съм, че такъв човек е премиер на България", заяви независимият кандидат за кмет на столицата.

"В неделя се изправям срещу Бойко Борисов, ДПС, купения вот, начина на избор на главен прокурор. Имам нужда от подкрепа. Подкрепете ме", завърши Манолова.

Тя отказа да отговори на въпрса на журналистите кой е човекът Б., за когото премиерът Бойко Борисов каза, че му е искал 3 млн. лева през 2015 г.

 

От Инициативния комитет на Манолова извадиха и показаха данни и факти за това как се управляват общинските дружества в София. Едно от тези дружества е „Чистота Искър“.

"От направения му одит в началото на годината се вижда, че дружеството се управялва некомпетентно, а обществените поръчки са нагласени. Но най-скандалното е, че през 2015 г. Общината прави райониране на София, за да се види кои фирми ще почистват града. Тогава три от районите се дават на общинската фирма „Чистота Искър“ - "Красно село", "Красна поляна" и "Люлин". Купува се техника – 20 камиона. Въпореки това през май 2017 г. се сключва договрът с подизпълнител, който да изпълнява функциите на „Чистота Искър“. Това става без обществена поръчка, без право на преотдаване, без решение на общиснкия съвет", казаха от Инициативния комитет.

Другото дружество, което се управлява зле, е "Център за градска мобилност" (ЦГМ). "От одит, направен в периода 2014 – 2016 г., Сметната палата стига до потресаващи заключения. Дадени са и препоръки на Столичния общински съвет, на кмета Йорданка Фандъкова, но от тези препоръки не е изпълнено почти нищо за четири години. Две от ключовите препоръки засягат паркирането и приходите от "синя" и "зелена" зона. Сметната палата установява, че не е ясно къде отиват парите и не е ясно как се финансира дружеството", казаха от Инициативния комитет на Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама