Участници във възстановки протестират срещу отнемането на оръжията им

12:59, 01 ное 19 25 1318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националното дружество „Традиция“, известно с възстановките, които прави на исторически събития, организира митинг-шествие в центъра на София в Деня на будителите. От дружеството протестират срещу акция на МВР и ГДБОП, при която се конфискува старо оръжие, съобщи Нова телевизия.

Протестиращите се събраха около 11.00 часа пред НДК  и тръгнаха на шествие по бул. „Витоша”, след което стигнаха до Съдебната палата и до Министерски съвет.

На 8 октомври служители на ГДБОП и служба КОС /Контрол на общественоопасните средства/ са иззели около 120 оръжия, с които дружеството прави своите възстановки. Според тях това е незаконно, защото оръжията им са от 19 век и не подлежат на контрол от МВР.

 „Днес в този празник да почетем будителите и дружество „Традиция” да събуди хората, любовта към историята и да запазим българските традиции”, коментира Николай Казаков.

Неделчо Неделчев определи случилото се като фрапиращо беззаконие.  Според тях те не могат да наранят никого. Те не са допускали инциденти по време на възстановките им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама