При извънредни проверки: Установиха пет нерегламентирани сметища в Трънско и Брезнишко

17:55, 01 ное 19 25 1013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три нерегламентирани сметища в община Трън и две на територията на община Брезник са установени при извънредни проверки на експерти от РИОСВ - Перник и представители на общините, това съобщи РИОСВ, цитиран от БТА.

При направения обход в община Трън са констатирали няколко землища, на които са изсипани битови и строителни отпадъци и са се образували нерегламентирани сметища. Едното от тях е на черен път без изход в землището на с.Туроковци.
 
Второто е в района на село Вукан, а третото се намира на пътя към закритото депо за твърди битови отпадъци в град Трън. Съставен е констативен протокол, по силата на който проблемните зони трябва да се изчистят от общината със срок до 16 ноември.
 
При проверките в община Брезник е констатирано нерегламентирано сметище в землището на село Видрица на площ около 10 декара. Снети са координати, за да се установи собствеността на имота.
 
Нерегламентирано сметище е установено и в село Кошарево, където също са снети координатите. Имотът е общинска частна собственост. На кмета на община Брезник е дадено предписание до 16 ноември да се разпореди на собствениците на имота в село Видрица да почистят отпадъците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама