Екатерина Захариева: Изказването на Макрон е обидно и неприемливо

16:40, 02 ное 19 / Политика 25 2644 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

''Изказването на Макрон е обидно, изразяваме недоумение.'' Това каза на изявление министърът на външните работи Екатерина Захариева по повод изказването на френския президент Еманюел Макрон, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Връчваме протестна нота във френското външно министерство заради изявление на Макрон

''Изразяваме недоумение по повод изказването на френския президент Макрон, че предпочита мигранти от различни държави, сравнено с незаконни каналджии от Украйна и от България. Не разбираме причината за това изказване. Френските власти не са сигнализирали по официален начин за каквито и да е било съществени проблеми към нашите власти'', каза Захариева.

По думите й има добро ниво на полицейско сътрудничество между двете републики.

''Това изказване е обидно за българската общност там, те са възмутени'', заяви Захариева и допълни, че общността ни е добре интегрирана и в никакъв случай не счита, че създава особени проблеми.

Има свобоно движение на хора и всеки гражданин може да избере къде да живее на територията на всички държави от ЕС, допълни тя.

''Изказването на Макрон е неприемливо, не може да се прави генерално заключение за целия народ. Има български граждани, които извършват престъпления, но има и френски такива'', категорична бе Захариева.

Тя смята, че отношенията между България и Франция са много добри, надява се да останат такива и за в бъдеще и допълни, че проблемът ще бъде разрешен по дипломатически път.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама