Матю Макконъхи доставя храна на пожарникарите в Калифорния

08:20, 03 ное 19 / Свят 25 1583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Матю Макконъхи помогна да се доставят 1600 порции храна за борещите се с пожарите и хора в приютите в Южна Калифорния.

Актьор работи с екипа на „Операция BBQ Relief“, съставен от доброволци на компанията му, произвеждаща марка бърбън Wild Turkey, за да осигури храна на 800 души в 20 пожарни станции в Калифорния, а 800 порции храна са били раздадени в приюти за бездомни.

49-годишната звезда призова в социалните медии местните жители да се включат в кампанията и да участват доброволно.

„Присъединяването към „Операция BBQ Relief”, никога не е имало по-голямо значение”, каза Макконъхи.

„Малко знаехме при планирането на това годишно събитие, че Калифорния, моят втори дом, отново ще бъде засегнат от опустошителни пожари. 'Да мога да осигуря храна на мъжете и жените, които са на първа линия, е чест за мен”, каза още той.

По-голямата част от пожарите в Калифорния, които принудиха хиляди хора да се евакуират през последните седмици, са над 70% овладени според калифорнийския департамент по горско стопанство и пожарна защита, съобщи Спутник.

"Няма увеличение на площите за една нощ, тъй като пожарникарите постигнаха добър напредък в усилията си за борба с пожарите", се казва в декларацията на властите, публикувана в Twitter, пише БГНЕС.

Пожарът в щат Сонома (най-големият от настоящите пожари в Калифорния), е овладян 72%, а пожарът в Ривърсайд – 85%.

Единственият пожар, който остава силен, е близо до градовете Вентура и Окснард в околностите на Лос Анджелис. Според калифорнийските пожарникари той е овладян само 20%.

В края на миналата седмица силните ветрове допринесоха за разпространението на пожари в Калифорния и породиха нови. От петък метеорологичните условия вече са по-благоприятни за гасенето на стихията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама