Забраняват "къщите за партита" след стрелбата на Хелоуин в Калифорния

08:10, 03 ное 19 / Свят 25 1866 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Компанията за отдаване под наем Airbnb обяви, че забранява отдаването под наем на "къщи за партита” след масова стрелба в калифорнийски дом. При стрелбата загинаха петима души.

Изпълнителният директор Брайън Чески заяви в Туитър, че компанията ще предприеме стъпки за „борба с неоторизирани партита и ще се отърве от злоупотреби с поведението на домакини и гости“, предаде БГНЕС. "Трябва да се справим по-добре и ще го направим. Това е неприемливо", добави Чески.

Трима убити при стрелба на парти за Хелоуин в Калифорния

Трима души починаха в къщата, в град Оринда, близо до Сан Франциско, а други двама - по-късно в болница след стрелба на Хелоуин парти.

Съобщава се, че къщата е била резервирана под предлог за частно парти на малка група, преди да бъде публикувана обява в Instagram като място за парти на Хелоуин, което в крайна сметка привлече тълпа от повече от 100 души. Домакинът не е бил упълномощен да организира такова парти, заявиха от Airbnb.

Всички починали са под 30 години. Петата жертва е починала в болница вчера. До събота полицията не беше арестувала или идентифицира заподозрени. Полицаите съобщиха, че са намерили две пушки в къщата.

Airbnb ще създаде специален екип за бърза реакция в „къщи за партита“ и ще разшири ръчния скрининг на високорискови резервации. Компанията, която се очаква да излезе на борсата през 2020 г., също ще предприеме действия срещу потребители, които са нарушили нейните политики.

В отговор на масовата стрелба губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм призова Конгреса да приеме законодателство за контрол на оръжията. "Това едва ли е новина от днес. Сърцето ни боли за жертвите и всички засегнати от тази ужасяваща трагедия", каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама